České startupy budou mít blíž k programům společnosti Google. Pomohly už projektům za 15 miliard dolarů

České startupy budou mít blíž k programům společnosti Google. Pomohly už projektům za 15 miliard dolarů

29. dub 2022 Šárka Mrázová 3 min

Finanční podpora, prestižní zahraniční mentoři, akcelerátory a globální komunita. Na to vše si budou moct sáhnout v rozšířeném měřítku už i české startupy díky platformě Google for Startups. Exkluzivní zastoupení globálního technologického giganta pro ČR převzala jako první v Česku a pátá ve střední a východní Evropě síť Impact Hub ČR, která provozuje mj. coworkingová a kancelářská centra v Praze, Brně, Ostravě a Zlíně

.„Česká republika se dvěma potvrzenými jednorožci, několika dalšími kandidáty na cestě a celkově s více než 2 500 startupy hraje v úspěšné budoucnosti regionu střední a východní Evropy zásadní roli,“ uvedl pro StartupJobs Newsroom Michał Kramarz, šéf Google for Startups pro střední Evropu (na úvodní fotografii). 

„Zařazení mezi exkluzivní mezinárodní partnery jsme nezískali náhodou. Se společností Google spolupracujeme již mnoho let, pořádáme spolu Google for Startups Academy a také akademii pro neziskovky. Oběma programy prošly už dvě stovky startupů, a přes 70 nestátních neziskových spolků a organizací, mezi nimi např. Demagog.cz, Terapi.o nebo Plastenco,“ doplnila Zdeňka Mynářová, ředitelka inovační části skupiny, společnosti Impact Hub Innovation. Tato synergie podle ní funguje všemi směry a profitují z ní jak zapojené projekty, tak jednotlivci, odborníci a nakonec i celá společnost.

Akademie pro startupy a neziskovky probíhají vícekrát do roka. Po ukončení podvečerních workshopů v rámci akademie budou moci absolventi nově vybírat také z nadstavbových mezinárodních benefitů a kurzů právě z dílny Google for Startups, které Impact Hub do Česka díky partnerství přinese.

Globální hráč chce podpořit ekosystém

Celý koncept Google for Startups stojí na třech pilířích: Get Google Technology, Learn Best Practices, Meet the Right People. Globální síť Googlu čítá 75 startupových partnerů a působí ve více než 60 zemích.

„Chystáme se využít metodiku a zkušenosti ostatních Google for Startups partnerů z celého světa, digitalizovat část obsahu našich akcelerací, více propojit jednotlivé programy,” dodává Petr Vítek, co-founder Impact Hub ČR, Impact Hub Innovation a Tilia Impact Ventures. 

Panelová diskuze se zakladateli startupů v rámci akce k zahájení partnerství.

V rámci platformy se zakladatelé a začínající podnikatelé učí, chybují, testují a radí. Pokud projekt potřebuje oslovit nové zákazníky, zefektivnit svou práci nebo vykročit ze své sociální bubliny. Google for Startups poskytne mentoring nebo přístup ke správným zdrojům, uvádí web Impact Hubu. 

Od roku 2015 pomohla platforma dosáhnout až 15 miliard dolarů od investorů a partnerů. Nedávno Google přidělil pět milionů dolarů na podpůrný fond Google for Startups na pomoc ukrajinským podnikatelům, aby mohli dále rozvíjet své podnikání a později přispět i k poválečné obnově ekonomiky země

Šárka Mrázová

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články