Česká firma zaměstnává stovku lidí a má pobočku v Praze a New Yorku. Mezi jejími klienty jsou například Airbus, Seznam nebo Avast

8. kvě 2023 Redakce 1 min

Informačním a komunikačním sítím se od prvopočátků ethernetu a zrodu celosvětové sítě internet zásadnější technologické změny spíše vyhýbají. Avšak možná to platí jen zdánlivě. Rostoucích nároků na provozuschopnost a bezpečnost korporátních sítí si v roce 2015 všimla česká trojice expertů, která se jejich údržbě a rozvoji profesně věnovala už řadu let. Pavel Bykov, Miroslav Hýbl a Roman Aprias založili společnost IP Fabric, kde všichni dodnes působí ve vedoucích pozicích.

Firma dnes zaměstnává stovku lidí s kořeny od USA přes Jižní Afriku až po Uzbekistán, z toho asi polovinu ve vývojovém oddělení. Působí ve dvou pobočkách v Praze a v New Yorku, odkud řídí služby zákazníkům v asi 20 zemích. Na svých webových stránkách se chlubí přibližně 320 tisíci síťových zařízení ve správě.

Technologický ředitel a zároveň spoluzakladatel Roman Aprias byl hostem podcastu SCRIPTease, který se taktéž nesl v příjemně neformální atmosféře. Ovšem nenechte se mýlit, firma spolupracuje s velkými hráči světového byznysu, kde každá chyba může stát miliardy.

Podcast si můžete poslechnout ZDE.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články