Bezobalová stěna Miwa začala fungovat v dalším obchodu. V Nových Butovicích nabídne v kapslích 24 produktů
Bezobalová stěna Miwa v pražských Butovicích. (Zdroj: Miwa)

Bezobalová stěna Miwa začala fungovat v dalším obchodu. V Nových Butovicích nabídne v kapslích 24 produktů

10. led 2023 Redakce 1 min

Česká společnost Miwa, umožňující bezobalové nakupování, otevřela v Praze další svou bezobalovou stěnu. Řetězec Albert zprovoznil po Chodově a ostravské Nové Karolině třetí takovou stěnu v OC Galerie Butovice. Řešení je založené na opakovaně použitelných standardizovaných kapslích – kolujících mezi obchody, servisním centrem a výrobci – a na maximálním využití chytrých dat.

„V Nových Butovicích jsou pro zákazníky k dispozici dva moduly Miwa celkem s 24 produkty, z nichž část je v bio kvalitě. Nabízený sortiment vychází z položek, které se dobře prodávají v našich bezobalových stěnách na pražském Chodově či v Ostravě. K nejoblíbenějším produktům patří momentálně ořechy, luštěniny a semínka,“ upřesnil výkonný ředitel společnosti Miwa Mirek Lizec.

Vybraný produkt si zákazníci odsypou v libovolném množství do opakovaně použitelných chytrých nádob s čipem dodávaných také Miwou. Tato nádoba je zálohovaná na 30 Kč a zákazníci ji mohou kdykoliv vrátit na informacích hypermarketu a obdržet zaplacenou zálohu zpět. Každé použití této nádoby šetří až 30 gramů obalového odpadu. Případně si mohou nakupující nasypat produkt i do vlastní donesené nádoby nebo použít připravený papírový sáček.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články