Babišův Hartenberg koupil sedmdesátiprocentní podíl v textilce Unuodesign

27. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Investiční fond Hartenberg Holding ze svěřenských fondů Andreje Babiše koupil táborskou textilní firmu Unuodesign, která vyrábí dětské oblečení a prodává látky. Fond získal majetkový podíl 70 procent. Firmu koupil přes svou e-commerce skupinu Enterstore. Vyplývá to z  obchodního rejstříku a informovala o tom také ČTK. Výši akvizice firmy v obchodním rejstříku neuvedly.

Zakladatelka firmy Petra Plemlová zůstane ve firmě další tři roky, pak prodá i svůj zbývající třicetiprocentní podíl a odejde. „Důvodem prodeje není, že by nám chybělo cash flow. Unuo má šanci stát se pěknou evropskou firmou, ale na to už potřebuje jinou maminku. Někdy je potřeba to dítě poslat na vysokou. Já jako (původně) učitelka z mateřské školy jsem ho dovedla na střední, ale že bych vyučovala vysokoškoláka, na to se necítím. Už je to jiný byznys,“ uvedla již v lednu pro ČTK Plemlová.

Tržby firmy minulý rok stouply asi o deset procent, předloni byly 106 milionů korun. Obrat byl loni 114 milionů korun, letos ho chce firma zvednout o deset až patnáct procent. Hlavním záměrem investora je urychlit expanzi firmy do zahraničí (především Německa) a podpořit ji v dalším růstu.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články