Až milion eur. Tolik nabízí Soulmates Ventures novým firmám do svého portfolia

4. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Investiční akcelerátor Soulmates Ventures hledá pro rok 2023 deset inovativních společností. Každou z nich je připraven zafinancovat až do výše jednoho milionu eur. Prostředky jsou určeny na zdokonalení systémů a produktů, které mají pozitivní dopad na životy lidí i planetu.

Aktuálně do portfolia Soulmates Ventures patří čtyři společnosti. VOS.health nabízí aplikaci Personal Wellbeing AI Companion s více než dvěma miliony uživatelů po celém světě. Precismo se zaměřuje na udržitelnější způsob doručení v odvětví elektronického obchodování vytvořením přesných replik skutečných produktů pro použití ve 3D, AR a VR. Perfect-air pracuje s nejpřesnější digitální sítí údajů o znečištění ovzduší v reálném čase. Sensetio má patentovanou psychodiagnostickou metodu a technologii založenou na vědeckém měření intenzity emočních reakcí.

V roce 2022 Soulmates Ventures také přistoupil ke dvěma exitům. Jeho portfolio opustila Tesla Medical, společnost zaměřující se na neurohacking prostřednictvím neuromodulace mozku umožňující neinvazivní léčbu hyperaktivního močového měchýře a dalších chronických postižení.

Po roce skončila také spolupráce s firmou EdLaB, zaměřující se na vývoj zařízení pro podporu aktivní experimentální činnosti žáků.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články