Americký startup PairTree, který provozuje platformu pro adoptování dětí, spustil mobilní aplikaci inspirovanou seznamkou Bumble
Ilustrační foto: Pixabay

Americký startup PairTree, který provozuje platformu pro adoptování dětí, spustil mobilní aplikaci inspirovanou seznamkou Bumble

14. říj 2022 Petr Blažek 1 min

Startup PairTree z amerického Seattle spustil svou platformu pro adopce o roce 2020 a má na ní 4500 registrací zájemců o adopci a 450 nastávajících maminek. V rámci soutěže Elevator Pitch (o níž jsme přinesli krátkou zprávu) oznámil spuštění mobilní aplikace, která má proces adopce dál zjednopdušit.

Zakladatelka startupu Erin Quick s nápadem na platformu pro adoptování přišla na základě vlastních zkušeností s tímto procesem při adoptování dvou dětí.

Podle článku na GeekWire zakladatelka PairTree uvádí, že v USA ročně zvažuje adopci pět milionů rodin, přičemž 90 procent adopcí je takzvaně „otevřených“, kdy biologická matka zůstává s adoptující rodinou v kontaktu. To je podle Erin Quick důvod, proč při adopci důležité najít ten správný pár matka – adoptivní rodiče a tedy proč je celý proces podobný seznamování a má být tedy stejně řešen.

Petr Blažek

Editor se zájmem o finance a technologie.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články