Allegro v Česku sází na Twisto. Fintech pro jeho zákazníky zajistí odložené platby
Allegro funguje už 22 let. Teď zahájilo velkou ofenzivu v Česku. (Foto: Allegro)

Allegro v Česku sází na Twisto. Fintech pro jeho zákazníky zajistí odložené platby

9. srp 2023 Ondřej Černý 3 min

Expanze polského Allegra, největšího tržiště evropského původu, na český trh nabírá na obrátkách. Po velké reklamní kampani následují i další kroky. Jedním z těch praktických je možnost odložených plateb. Tu českým zákazníkům Allegro.cz poskytne Twisto jako výhradní poskytovatel služby buy now pay later.

Allegro měsíčně přivítá 22 milionů návštěvníků a má zhruba 14 milionů aktivních nakupujících. Díky Twistu budou čeští zákazníci moci zaplatit buď odloženou platbou až do 30 dnů po nákupu, případně rozdělit si platby nad 1 500 korun do tří splátek s nulovými úroky nebo poplatky, a to skrze platební bránu PayU. V domácím Polsku přitom Allegro využívá vlastní BNPL značku.

Vstup Allegra na tuzemský trh je mimořádnou událostí pro českou e-commerce. Allegro.cz má potenciál stát se největším tržištěm v Česku a jedním z nejdůležitějších e-commerce subjektů ve střední Evropě. Jsme rádi, že si při svém vstupu do Česka vybrali pro zajištění BNPL plateb právě Twisto, přestože v Polsku mají vlastní řešení,“ uvedl k integraci Twista do nového tržiště Jan Hanzlík, country manager Twista pro Českou republiku.

I když Allegro koupilo zavedený Mall.cz, v kampani sází především na titulární značku. (Vizualizace: Allegro)

PŘEČTĚTE SI: Od školních svačin k festivalům. NFCtron navázal spolupráci s Twisto a plánuje růst a expandovat do zahraničí

S lokálním poskytovatelem na český trh Allegro loni koupilo skupinu Mall Group, která je nyní základem pro vybudování Allegro.cz v Česku. „Spuštění Allegro.cz je pro nás zásadní krok v rámci naší ambice vytvořit nejoblíbenější e-commerce platformu pro zákazníky i obchodníky celé střední a východní Evropy. Chceme zákazníkům nabídnout i moderní platební metody, které jim nakupování na naší platformě usnadní,“ konstatoval Rafał Czernik, ředitel Group Financial Services v Allegru. Výběr Twista zdůvodnil tím, že jde v Česku o jedničku na trhu s dlouholetými zkušenostmi. Výhodu Czernik vidí také v bohatém produktovém portfoliu Twista.

Spolupráce obou firem dává smysl při vědomí toho, že nákup na třetiny je při nákupech na Allegru stále populárnější. Tržiště dává aktuálně prostor více než 135 tisícům prodejců, kteří na něm nabízejí stovky milionů produktů, jež dodávají do celkem 25 států v Evropské unii. Pro Twisto jde pak o dalšího významného partnera. Nedávno fintech navázal spolupráci s módním e-shopem ABOUT YOU, ale platit s ním lze i na Astratexu, Reserved, Answear, sinsay, eobuv.cz nebo Datartu. Aktuálně mohou odložené platby od Twista využívat zákazníci více než třiceti ze sta největších českých e-shopů.

Spolupráce s Allegrem by se u Twista měla zařadit k těm nejvýraznějším. (Vizualizace: Twisto)

Twisto, které už v roce 2013 jako vůbec první v Česku zavedlo možnost odložených plateb známých jako BNPL, také loni spustilo možnost nákupu na třetiny bez navýšení. Zákazníci si mohou své větší nákupy rozdělit do tří měsíčních splátek bez úroků nebo poplatků. Tuto možnost získají také klienti českého Allegra, které se připojí k e-shopům jako jsou KNIHY DOBROVSKÝ, eyerim.cz, GoOut, Ticketstream nebo Pneuboss, kde už je tato varianta k dispozici. Zákazníci už toto řešení vyzkoušeli na více než 500 různých e-shopů, přičemž služby Twista nabízí přes 14 tisíc e-shopů.

PŘEČTĚTE SI: Novinka pro tisíce e-shopů. Twisto spustilo ve spolupráci s platební bránou Comgate Nákup na třetiny

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Marketplace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články