Liftago se Zásilkovnou vytvoří unikátní kurýrní službu

Liftago se Zásilkovnou vytvoří unikátní kurýrní službu

7. bře 2019 Martin Šebesta 3 min

Liftago a Zásilkovna ve středu oznámily unikátní propojení svých společností. Spojením přepravních služeb s pokročilou logistikou a rozsáhlou distribuční sítí vzniká nová platforma pro kurýrní a zásilkové služby. Ta bude dostupná od letošního jara v Praze a jejím okolí, ale na první zásilky se brzy budou moci těšit i zákazníci v Brně a Ostravě. Nový model bude efektivní řidiče, kteří budou schopní propojit přepravu osob s přepravou zásilek, odměňovat.

Liftago funguje od roku 2013. úspěch společnosti přinesla zejména aplikace, která umožňuje si jednoduše vybrat vlastního řidiče podle hodnocení nebo ceny. V současnosti odbavuje 1500 licencovaných řidičů přes půl milionu zákazníků Liftaga.

Zakladatelé společnosti jsou Juraj Atlas a Ondřej Krátký, ale podnět k jejímu založení dal známý ústecký podnikatel Martin Hauseblas. Právě on nový startup naplnil vizí takzvaných Smart Cities. Jejich důležitou součástí je osobní doprava. Ideální města budoucnosti jsou podle Smart Cities města bez dopravních zácp, plná obyvatel na kolech, obyvatel v hromadných prostředcích, ale i autech, která ovšem nejsou ze čtyř pětin prázdná. Z tohoto hlediska je nový vývoj společnosti logický.

„Se zvyšující se poptávkou po komerční přepravě i e-commerce zásilek se z měst stávají přetížené organismy s extrémním množstvím vozů v ulicích, které navíc nejsou využity efektivně. Naší vizí je menší počet komerčních přepravců, kteří jsou vytížení z různých zdrojů poptávky, ať už jde o taxi, nebo přepravu zásilky. Proto chceme využít stávající vozy naplno a v průběhu celého dne,“ vysvětluje spoluzakladatel Liftaga Ondřej Krátký. Nový model bude efektivní řidiče, kteří budou schopní propojit přepravu osob s přepravou zásilek, odměňovat. Vyšší výdělky bude mít ten, kdo pojede co nejméně „na prázdno“.

Ondřej Krátký - CEO Liftaga

Zásilkovna je frenšízová společnost, která na sebe upozorňuje největší sítí výdejních míst v ČR, ale její úspěch se neomezuje jen na lokální úroveň. Jen pár čísel: 22 000 výdejních poboček v celé střední a východní Evropě, spolupráce s 26 000 e-shopy, 27 milionů zásilek.

Společnost byla založena roku 2010 Simonou Kijonkovou. V novém spojení s Liftagem zásilkovna nabídne svou mohutnou platformu i logistickou podporu. Novou možnost doručení zásilky od Liftaga zařadí přímo do svého systému, kde bude zpočátku fungovat jako prémiová služba. „Cena takové prémiové služby sice bude logicky vyšší, ale jsem přesvědčená, že si své klienty najde. Protože záruka doručení zásilky do hodiny nebo 90 minut je pro určitý typ zákazníků čím dále častěji vyhledávaná služba,“ říká majitelka Zásilkovny Simona Kijonková.

Simona Kijonková - majitelka Zásilkovny

Další spolupráci Liftago chystá i s dalšími partnery na poli e-commerce a nevylučují ani nové partnery na poli přepravní dopravy, pokud stávají kapacita řidičů nebude stačit nárůstu zakázek. Pokud se spojení podaří, bude to dobrá zpráva pro všechny, kteří hledají alternativu vlastního auta. V takovém případě by totiž o další projekty podobné typu jistě nebyla nouze.
 

Autor: Martin šebesta

Martin Šebesta

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata:
Další články