Daňové přiznání na poslední chvíli a tchyně má zrovna narozeniny? Najměte si asistenta! Český startup myTimi má již 3 438 zákazníků a míří do Německa

Daňové přiznání na poslední chvíli a tchyně má zrovna narozeniny? Najměte si asistenta! Český startup myTimi má již 3 438 zákazníků a míří do Německa

3. dub 2019 Martin Šebesta 3 min

Startup myTimi má za sebou úspěšný měsíc. Na počátku března společnost oznámila, že své služby začne nabízet jako firemní benefity. „Delegovat banální úkony na asistentku má smysl nejen u ředitelů. Čas mých zaměstnanců je výrazně dražší než myTimi, proto se mi benefity finančně vyplatí,“ hodnotí spolupráci Pavel šíma, výkonný ředitel marketingové společnosti Roivenue, jedné z firem, která tyto benefity začne využívat.
 

Na počátku stáli tři přátelé - Jan Skovajsa, Matěj Turek a František Zeman. Psal se rok 2017 a Češi si začali zvykat na služby jako Rohlik.cz, které nabízely do té doby věc nevídanou – zbavit se malých, otravných, ale o to více vyčerpávajících úkolů. A tak tito tři kamarádi začali testovat, jak se bude jejich přátelům líbit, že je zbaví nejen nakupování, ale i třeba jednání s úřady, nebo plánování dovolené. A test se setkal s úspěchem. Do ledna letošního roku si službu oblíbilo 3500 uživatelů, kterým společnost pomohla s 10 000 úkoly. Celkový ušetřený čas zákazníků společnost odhaduje na 750 000 minut.
 

"Ano, slyšíte dobře, hledám asistenta... pro mého asistenta."


Systém je jednoduchý. MyTimi je tým osobních asistentů, kterým pošlete v pracovní době společnosti (9:00 – 20:00, nebo 17:00 o víkendu) požadovaný úkol (společnost hned na několika místech zdůrazňuje, že musí být v mezích zákona – zřejmě jí tak chodí úkoly různé povahy). Obratem dostanete cenu a termín splnění úkolu. Pokud na úkol asistenti nestačí, dostanete možnost náhradního řešení. Pokud není úkol splněn správným způsobem, dostanete službu zdarma. Zdarma si můžete i určité úkoly u společnosti pro začátek vyzkoušet – jako je například rezervace restaurace nebo nákup online.

Na počátku března společnost oznámila, že své služby začne nabízet jako firemní benefity. „Delegovat banální úkony na asistentku má smysl nejen u ředitelů. Čas mých zaměstnanců je výrazně dražší než myTimi, proto se mi benefity finančně vyplatí,“ hodnotí spolupráci Pavel šíma, výkonný ředitel marketingové společnosti Roivenue, jedné z firem, která tyto benefity začne využívat.

Mezi další patří například Algotech a Dropshipping.com. „Novými benefity reagujeme na současnou situaci na trhu práce, která vyžaduje změnu přístupu k zaměstnancům. Čas lidí se stává stále cennější komoditou. Řešení vidíme v maximální snaze ulehčit jejich život. Představujeme v podstatě product market fit, neboť firmy si o produkt řekly samy,“ říká Jan Skovajsa, spoluzakladatel myTimi. Průzkum myTimi navíc ukazuje, že 90 % Čechů před sebou valí povinnosti a téměř polovina zaměstnanců je řeší v pracovní době.
 


A na začátku týdne navíc myTimi oznámil expanzi do Německa, pro kterou ale bude potřeba sehnat až milion eur. Zakladatel firmy Jan Skovajsa ale o úspěchu nepochybuje: „Na relativně malém českém trhu jsme vyzkoušeli, že nápad funguje. Německo je nám mentálně velmi blízké, je to logický krok.“

A. J. Jacobs v roce 2005 napsal pro Esquire článek „My Outsourced Life“. V něm se svěřil o svém experimentu, kdy si postupně najímal asistenty pro různé úkoly, které nesnášel. Dopadlo to tak, že si najal asistenta i na hádku se svou manželkou. Přes nesporné výhody začal cítit, že už ani článek se mu nechce dopisovat, protože jeho asistent ho přeci může dokončit za něj. MyTimi nám ovšem slibuje něco úplně jiného: že naše pracovní efektivita se jedině zlepší, pokud se zbavíme vyčerpávajících drobností.
 

Autor: Martin šebesta

Martin Šebesta

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata:
Další články