Donio má nového majitele. Platformu přebírá Livesport, Procházka zůstane
David Procházka a Martin Hájek. Foto: Dobrobot

Donio má nového majitele. Platformu přebírá Livesport, Procházka zůstane

15. kvě 2023 Anna Jurečková 2 min

Po platformě Dobrobot přichází další etapa společné cesty Davida Procházky a Martina Hájka, většinového majitele technologické firmy Livesport. Livesport je totiž novým vlastníkem Donia, které přebírá od Mitonu.

Donio, které v roce 2019 založil David Procházka s investiční skupinou Miton, vstupuje do další éry svého fungování. Od Mitonu teď dobročinnou crowdfundingovou platformu přebírá česká technologická firma Livesport. Chce jí pomoci v dalším růstu v Česku i na Slovensku.

Na pozici CEO zůstává Procházka. A to i přesto, že na podzim minulého roku uspěl v komunálních volbách, kam kandidoval za stranu Starostové a nezávislí, a dostal se do pražského zastupitelstva.

PŘEČTĚTE SI: I Donio potřebovalo pomoct, přiznává Procházka. Pokud uspěju ve volbách, odejdu z vedení

Donio v tomto roce velmi pravděpodobně překročí milník jedné miliardy korun vybrané na změnu životních příběhů. V rámci změny partnera se na fungování Donio nic nemění. Stále budeme klást důraz na prozákaznický přístup, vždy budeme předávat sto procent vybrané částky a budeme se i nadále snažit měnit příběhy, na kterých záleží,“ říká Procházka a Mitonu děkuje za důvěru a know-how, které podle jeho slov bylo pro růst Donia naprosto klíčové.

David Procházka s Martinem Hájkem zároveň před pár týdny společně spustili první dobročinnou aukční platformu Dobrobot. Prostřednictvím aukcí chtějí pomáhat neziskovým organizacím s financováním jejich provozu.

Na Doniu se mi líbí spojení technologií a dobročinnosti, které v Livesportu věnujeme velkou část naší energie. S Davidem Procházkou jsme si vyzkoušeli spolupráci na rozjezdu projektu Dobrobot a nyní využíváme příležitosti rozšířit společné aktivity o Donio. Naším dlouhodobým cílem je zajistit Doniu stabilní a udržitelné fungování a zároveň investovat do jeho dalšího rozvoje,“ dodává většinový majitel Livesportu Martin Hájek.

Donio funguje na bázi dobrovolných příspěvků na financování svého provozu. Během čtyř let existence pomohla platforma získat peníze od dárců na více než pět tisíc sbírek a projektů. Na Slovensko vstoupila v roce 2021, v plánu je také expanze do Rumunska.

PŘEČTĚTE SI: David Procházka a Martin Hájek spustili dobročinnou aukční platformu Dobrobot

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články