Vysvětli.cz na StartupJobs Marketplace: animace pro podporu vašeho podnikání

Vysvětli.cz na StartupJobs Marketplace: animace pro podporu vašeho podnikání

30. lis 2021 Redakce 7 min

Máte skvělý produkt, ale nevíte, jak o tom přesvědčit zákazníky? Nechte za sebe promluvit animované video! Dobře postavený příběh, atraktivní ilustrace a dynamická animace dokáží srozumitelně vysvětlit komplexní problematiku a zaujmout i náročné klienty. Obraťte se na Vysvětli.cz ze StartupJobs Marketplace a rozhýbejte svůj byznys!

Vysvětli.cz se animovaným explainer videím věnuje už osm let a má zkušenosti s inovativními produkty, interní komunikací i vědeckými objevy. S čím vším si umí ve Vysvětli.cz poradit, jsme probrali v rozhovoru s Michalem Anderou.

Michale, můžeš nejdřív Vysvětli.cz stručně představit? 

Jsme motion design studio a baví nás vytvářet edukativní animovaná videa – explainery. Umíme v krátkém čase vysvětlit komplexní téma pomocí ilustrací, animace a hlasového komentáře.

Jaký obsah nejčastěji tvoříte? A pro jaké firmy?

Naše služby jsou univerzální. Tvoříme videa pro velké firmy, startupy i neziskové organizace. Oborově jsou to nejčastěji digitální služby, IT a finanční svět. Ale vysvětlovali jsme témata ekologická, společenská i vědecká.

Proč by podle tebe firmy měly využívat animace a pohyblivé grafiky? Jaká je jejich přidaná hodnota?

Výhoda animace je především v názornosti vysvětlení. Lidský mozek přemýšlí v obrazech. Navíc mnoho lidí už neudrží pozornost. Pokud vysvětlujete komplexní téma textem, riskujete, že čtenář ztratí zájem. Animace kombinuje zajímavé ilustrace, pohyb a komentář. Díky tomu máte větší šanci, že zaujmete a zákazníci pochopí hodnotu, kterou jim nabízíte. 

Pokud si video umístíte na homepage, zvýšíte konverze. Přidaná hodnota animace je také ve škálovatelnosti. Představte si, že obchodní tým rychle roste. Potřebujete zajistit, aby všichni dokázali vysvětlit váš produkt. Je jasné, že kvalita obchodníků bude různá. S videem máte jistotu, že i úplně nový obchodník předá zákazníkovi hlavní sdělení a vzbudí zájem. 

Pokud expandujete do zahraničí, je výhoda animovaného videa v jeho jednoduchém překlopení do dalších jazykových mutací.

Jaký je rozdíl mezi animovaným videem a pohyblivou grafikou?

Animované video má začátek a konec. Divák si ho většinou pustí a sleduje. Pohyblivou grafiku chápeme jako širší termín. Jsou to třeba interaktivní tutoriály v aplikacích nebo animované ikony na webu. Pro příklad webových animacích, které může uživatel přímo ovlivnit, se podívejte na https://www.vysvetli.cz/lottie

Kde všude mohou firmy pohyblivé grafiky využít?

Nejčastěji jsou to webové stránky, mobilní aplikace a sociální sítě. Vytváříme animovaná videa také pro veletrhy, interní prezentace nebo přednášky na konferencích. Když máte vysvětlovací video, ušetříte čas, protože nemusíte pořád dokola vysvětlovat stejnou věc. Dopředu pošlete video e-mailem nebo ho pustíte na začátku schůzky. 

Jak fungují vaše daty generovaná videa?

Jsou to videa, která reagují na změnu nějakého parametru. Můžete třeba každý měsíc reportovat výsledky obchodního týmu animovaným videem. Tento typ je náročnější na úvodní nastavení, ale následně vám umožní rychle reagovat na změny. Můžete třeba pro každého zákazníka vytvořit animované přání k narozeninám přímo s jeho jménem a zajímavou informací.

Nabízíte firmám ještě nějaké další služby?

Tvorbě vysvětlovacích videí se věnujeme dlouho, díky tomu dokážeme firmám poskytnou pohled z venku na existující produkty. Nabízíme firmám workshop, na kterém si připraví nejlepší argumenty a správně je poskládají tak, aby zákazník dobře porozuměl přidané hodnotě nabídky.

Proč myslíš, že jsou vaše služby vhodné zrovna pro startupy?

Startupy jsou úžasné, protože přinášejí inovace, které mohou měnit celé obory. Riziko je v tom, že zákazníci inovativní službu nepochopí. V takovém případě startup končí. Tedy startup musí skvěle vysvětlit co dělá a v čem je to přínosné. Aby mohl rychel růst, musí toto vysvětlení produktu dokázat skvěle škálovat. V obojím je animace výborná. Dokáže zaujmout a vysvětlit, proč je produkt pro zákazníky skvělý. Současně je možné ji snadno šířit různými kanály (web, e-mail, sociální sítě, konference, veletrhy). 

Jaký typ spolupráce firmám nabízíte? Máte nějaké pevně stanovené balíčky služeb?

Nejčastější spolupráce začíná vstupní schůzkou a končí hotovým videem. Celý proces od získání informací, tvorby scénáře, přípravy ilustrací, nahrání komentáře, animování po výběr hudby a zvučení nabízíme jako balíček.

Za jak dlouho od dohodnutí spolupráce jste schopni firmám dodat hotovou grafiku či video?

Tady hodně záleží na rozsahu tématu. Menší věci mohou vznikat v řádu týdnů, ale tvorba animovaného videa zabere i měsíc a půl.


Můžeš zmínit, jaké firmy už vaše služby využily? Jakou zpětnou vazbu dostáváte?

Z velkých firem třeba Airbnb, Česká Spořitelna, ČSOB, EY. Ze startupového světa Carvago.com, Spaceflow.io a Techambition. Nejlepší zpětná vazba je, když se spolupráce změní v dlouhodobou. Jeden zadavatel nám řekl, že díky našemu videu jeho rodina konečně pochopila na čem pracuje. :-) To nám udělalo radost.

Co mají mít klienti připravené ve chvíli, kdy vás chtějí oslovit ke spolupráci?

Výhoda spolupráce s námi je, že z pohledu podkladů nepotřebují mít vůbec nic. Měli by vědět co chtějí vysvětlit a komu. To nám jako zadání stačí.

Jak se s vámi můžou firmy spojit, pokud by měly o spolupráci zájem?

Přes StartupJobs Marketplace :) e-mail: michal@vysvetli.cz, 777 900 090 nebo na našem webu vysvetli.cz najdou formulář. Těšíme se na inovativní produkty.

Chci vyzkoušet služby Vysvetli.cz

Nehledáte zrovna pomoc v této oblasti? 

Podívejte se, s čím dalším vám můžou odborníci z Marketplace pomoci!

Prohlédnout další partnery

Co je StartupJobs Marketplace? 🚀

Online tržiště služeb, kde najdou startupy i další firmy ověřené odborníky z oblastí, které můžou zásadně ovlivnit jejich další vývoj. Konkrétně jde o obory Software/hardware, Právo, Marketing, Finance, Operativa a HR a komunikace. Na StartupJobs Marketplace najdete pouze ověřené profesionály, za jejichž služby bychom klidně dali ploutev do ohně.

Prozkoumat Marketplace


Máte k Marketplace otázku? Ozvěte se nám, rádi vám ji zodpovíme!

 marketplace@startupjobs.cz | +420 736 483 926

Článek vznikl ve spolupráci se StartupJobs Marketplace a je jedním ze série textů představujících StartupJobs Marketplace partnery.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Marketplace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články