Stable.cz na StartupJobs Marketplace: pro webové aplikace jako v bavlnce

Stable.cz na StartupJobs Marketplace: pro webové aplikace jako v bavlnce

30. lis 2021 Redakce 8 min

Potřebujete pomoci se správou serverů, multihostingem nebo registrací domén? Hledáte pro své podnikání skutečného parťáka, díky kterému poběží vaše webové aplikace jako na drátkách? Hledat už nemusíte - na StartupJobs Marketplace najdete Stable.cz, poskytovatele kompletního a výkonného hostingu pro firmy, e-shopy i jednotlivce.


„V ČR je poskytovatelů hostingu jako máku, ale my jsme se rozhodli to dělat jinak než ostatní. Zakládáme si na tom, že byrokracii a Excel nahrazujeme lidským přístupem, takže si za čas ani neuvědomíte, jestli jsme jenom dodavatel služeb nebo prakticky váš další kolega ve firmě,” popisuje služby Stable.cz Account Manager Lukáš Nesměrák. Proč byste se Stable měli zvážit spolupráci, se dočtete v rozhovoru!

Lukáši, můžeš popsat, s čím vším dokážete firmám pomoci?

Kromě běžných hostingových služeb a prodeje domén se zabýváme hlavně poskytováním virtuálních a fyzických serverů se správou. Zákazník se tedy nemusí starat o umístění, zabezpečení nebo třeba aktualizace serveru. Vše za něj uděláme my. Hlídáme samozřejmě 24 hodin denně jeho funkčnost a hlavně to, že web zákazníka běží. Dále poskytujeme službu SMTP Klerk pro hromadné rozesílání obchodních a notifikačních e-mailů.

Pojďme se nejprve podívat na hosting. Proč by si pro něj měly firmy vybrat právě vás? V čem jste jiní, lepší než konkurence?

Nad konkurencí vítězíme hlavně kvalitou podpory. Zakládáme si na tom, že se nám zákazník dovolá a že mu pomůžeme. Je to velmi těžce definovatelná vlastnost a na webové stránky ji napíše skoro každý. My se tím však opravdu řídíme. Nejlepším důkazem jsou pak reference ostatních zákazníků.

U hostingu nabízíte hned několik různých balíčků spolupráce, můžeš je popsat? Který bys doporučil třeba začínajícímu startupu?

Startup u nás může začít na tom úplně nejnižším hostingovém programu, který je zdarma a je spojen pouze s registrací domény. To bývá totiž úplně první důležitý krok startupu - zvolit si správný název a zaregistrovat si k němu vhodné domény. S postupným růstem firmy a požadavků je pak možnost upravovat velikost a sílu hostingu. Nelpíme na smlouvách a závazcích, jsme v tomhle transparentní, takže změna varianty na vyšší nebo na nižší pro nás není problém.

Na virtuálních serverech nabízíte zcela zdarma službu CAF. K čemu slouží?

CAF je naprosto jedinečná služba na českém trhu. Její podstatou je to, že pokud naši admini zjistí jakékoli přetížení serveru, automaticky jej zdarma navýší. Až poté řeší se zákazníkem, zda se jednalo o nárazové navýšení např. kvůli kampani na FB a server mají snížit zpět nebo zda se bude jednat o trvalé navýšení jeho výkonu. Vše v klidu a bez tlaku na zákazníka, aby se rychle rozhodl.

Jak dlouho přes vás trvá registrace domény? Jaké další služby spojené s doménami poskytujete?

Registrace domény s běžnou koncovkou probíhá v podstatě online. Záleží na zákazníkovi, jak rychle je schopen uhradit registrační poplatek. Mezi další služby, které poskytujeme patří např. doménová pojistka, která zajistí, že o doménu nepřijdete i kdybyste si ji zapomněli prodloužit.

Proč by firmy měly využít váš hromadný e-mailing? V čem je specifický?

Náš e-mailing je založený na jednoduchosti a je typický nízkou cenou. Nehraje si na komplexní službu. Jeho zákazníky jsou firmy, které chtějí dělat e-mailing jednoduše a nechtějí platit velké měsíční sumy agenturám. Na druhém konci jej využívají velké firmy jako například Slevomat, které na něm mají postavenu vlastní aplikaci a kvůli velkému objemu odeslaných e-mailů by pro ně byly služby agentur také příliš drahé.

Firmám radíte taky s výběrem vhodných SSL certifikátů. Co SSL certifikát dělá a proč by jej firmy na webu měly mít?

SSL certifikát šifruje komunikaci mezi webovými stránkami a zákazníkem. Brání tak úniku dat “na cestě” jako např. e-mailové adresy, čísla kreditních karet a mnoho dalšího. Dnes už je i z pohledu Google v podstatě povinný. Pokud bych ho měl přirovnat k něčemu jednoduchému s čím se běžně setkáváme, tak používám přirovnání k zalepenému doporučenému dopisu. Proti němu stojí web bez SSL certifikátu, což je vlastně pohled. Jeho obsah si může přečíst kdokoli, kdo ho vezme do ruky.

Proč se s výběrem SSL certifikátu obrátit právě na vás?

Máme opravdu dlouholeté zkušenosti s výběrem SSL certifikátů pro velké i malé společnosti. Dokážeme poradit, kdy je vhodný certifikát, který je zdarma a kdy je lepší použít placený certifikát s pojištěním proti jeho prolomení.

Nabízíte firmám ještě nějaké další služby, kromě těch, které jsme už probrali?

Jsme schopni nabídnout firmám kompletní přebudování serverové infrastruktury, která zajistí bezproblémový běh jejich aplikaci. V poslední době se pak hodně orientujeme na vysokou dostupnost (HA = High Availability), která zajistí automaticky dostupnost webové nebo interní aplikace klienta bez nutnosti zásahu administrátorů nebo klienta samotného.

Proč myslíš, že jsou vaše služby vhodné zrovna pro startupy?

Startupy potřebují pomoc hlavně na konzultační bázi a to je přesně to, v čem se cítíme silní.

Přistupujete ke startupům jinak než k jiným firmám? Upravujete jim spolupráci na míru?

Ano, přistupujeme k nim opravdu individuálně. Například období zdarma na počátku spolupráce je pro startupy dvojnásobné, tedy 6 měsíců místo standardních 3. Snažíme se chápat, že nasazení a zatížení lidí na počátku podnikání je extrémní. Nikoho tedy nijak nešikanujeme, pokud něco nestíhá. Vždy se domluvíme na prodloužení termínu, pokud je to potřeba.

Můžeš zmínit, jaké firmy vaše služby využívají? Jsou mezi nimi i nějaké startupy? Jakou zpětnou vazbu od nich dostáváte?

Začínalo u nás mnoho startupů, které už vlastně startupy přestaly být. Jednalo se hlavně o projekty skupiny Miton (Glami, Bonami, Biano). Za poslední dobu nám přibyly projekty jako ulovdomov.cz nebo donio.cz, které se zabývá dobročinností.  

Co mají mít klienti připravené ve chvíli, kdy vás chtějí oslovit ke spolupráci?

V podstatě stačí nějaká základní charakteristika jejich projektu, stručný popis s vizí do budoucna. Většina začínajících startupů už má tyhle dokumenty připravené. Nepotřebujeme dlouhé elaboráty. Až samotná praxe vždy ukáže, jak bude startup úspěšný. Na jeho růst jsme vždy připraveni.

Jak se s vámi můžou firmy spojit, pokud by měly o spolupráci zájem?

Přes StartupJobs Marketplace :) nebo přímo přes mou osobu. Mám na starosti akvizice nových zákazníků a následnou péči.

Chci vyzkoušet služby Stable.cz

Nehledáte zrovna pomoc v této oblasti? 

Podívejte se, s čím dalším vám můžou odborníci z Marketplace pomoci!

Prohlédnout další partnery

Co je StartupJobs Marketplace? 🚀

Online tržiště služeb, kde najdou startupy i další firmy ověřené odborníky z oblastí, které můžou zásadně ovlivnit jejich další vývoj. Konkrétně jde o obory Software/hardware, Právo, Marketing, Finance, Operativa a HR a komunikace. Na StartupJobs Marketplace najdete pouze ověřené profesionály, za jejichž služby bychom klidně dali ploutev do ohně.

Prozkoumat Marketplace


Máte k Marketplace otázku? Ozvěte se nám, rádi vám ji zodpovíme!

 marketplace@startupjobs.cz | +420 736 483 926

Článek vznikl ve spolupráci se StartupJobs Marketplace a je jedním ze série textů představujících StartupJobs Marketplace partnery.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Marketplace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články