Perry Talents otevírá šestý ročník akceleračního programu. Vybraným startupům poskytne hned na začátku 50 tisíc eur

Perry Talents otevírá šestý ročník akceleračního programu. Vybraným startupům poskytne hned na začátku 50 tisíc eur

1. bře 2022 Anna Jurečková 3 min

Tři měsíce workshopů, mentoringu a networkingových akcí čekají technologicky zaměřené startupy, které budou vybrány do akceleračního programu Perry Talents. Letošní ročník se soustředí na projekty zaměřené na cíle udržitelného rozvoje a zdravotnictví. Dále přinese novinku v podobě počáteční investice ve výši 50 tisíc eur. 

 Z loňského programu Perry Talents vzešly startupy jako Tanganica, StreamBee nebo Leepa. Aktuálně česko-slovenský akcelerátor otevírá šestý ročník. Intenzivní program cílí na technologické startupy ve fázi pre-seed. Po dobu tří měsíců budou pracovat na svých projektech a zdokonalovat své podnikatelské dovednosti. Zájemci se mohou zdarma přihlásit do 7. března.  

PŘEČTĚTE SI: „Mladá generace má swap v krvi,” říká spoluzakladatel second-hand tržiště Leepa

„Původní deadline byl 28. února. Termín jsme prodloužili, všichni jsme v posledních dnech myšlenkami jinde, tak chceme dát startupům pár dní navíc, pokud se nestihli přihlásit. Zájem o program je letos velký, jsme rádi, že se nám tento rok přihlásily i zahraniční startupy, například z Irska nebo Rumunska,“ vysvětluje programová manažerka Eva Medvecová. 

Letošní ročník přinese významné novinky. Aby se vybrané startupy mohly plně věnovat svým projektům, obdrží od Perry Talents a partnerů hned na začátku programu investici ve výši 50 tisíc eur (v přepočtu více než milion a čtvrt korun). Druhá novinka se týká projektů zaměřených na cíle udržitelného rozvoje a zdravotnictví. Těm akcelerátor nabídne týdenní bootcamp v zahraničí, jenž jim umožní sdílet zkušenosti, získat síť kontaktů a navázat mezinárodní spolupráci.

„Poprvé se zaměřujeme na téma udržitelnosti, i proto je zatím asi polovina přihlášených právě z této oblasti, tedy mnohem více než předešlé roky, kdy jednalo zhruba o 10 %. Poslední dva ročníky jsme zaznamenali, že mezi oblíbená témata patří krypto, streaming, gaming, zábavný průmysl, aplikace na cestování nebo poznávání lidí. Celkově nás překvapilo, že o něco více vzrostlo zaměření na koncového zákazníka, oproti B2B projektům,“  doplňuje Medvecová.

Inovační dům v Silicon Valley

Spolupráci Perry Talents letos navázal s největší technologickou konferencí na Slovensku ITAPA. Nadějné startupy s praktickými inovativními řešeními v oblasti zdravotnictví tak budou moci své nápady předvést na dubnové konferenci ITAPA Health&Care v Bratislavě.

„Věřím, že podpora startupů je cestou k inovativnějšímu slovenskému zdravotnictví. Hledáme startupy zaměřené na nové diagnostické a terapeutické nástroje pro klinickou a laboratorní praxi, screening a diagnostiku nemocí, datová řešení pro zdravotnictví a pojišťovny a celkově řešení, která zlepšují zdraví populace,“ uvádí spoluzakladatel Perry Talents Andrej Krúpa. Neziskový akcelerátor založil se svým kamarádem a obchodním partnerem Jurajem Gago.

Na konci minulého roku společně spustili také digitální platformu Perry Hub. Nový online nástroj si klade za cíl sjednotit startupový ekosystém a propojit jeho klíčové hráče. Zároveň budou mít startupy možnost ucházet se o pobyt v Silicon Valley, kde zakladatelé Perry Hub vytvářejí inovační dům pro startupy ze střední a východní Evropy. 

Program začíná v březnu a bude probíhat v hybridním režimu. Workshopy a školení se uskuteční online, akce zaměřené na networking a závěrečný Demo Da, kde se projekty představí investorům, budou přizpůsobeny pandemické situaci. 

Foto: Unsplash

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články