Pánové, uložte si do oblíbených: Britský startup spustil internetovou příručku pro muže 21. století

Pánové, uložte si do oblíbených: Britský startup spustil internetovou příručku pro muže 21. století

15. led 2019 Martin Šebesta 2 min

Víte, že sebevraždu páchá čtyřikrát více mužů než žen? Nebo že muži chodí dvakrát méně k lékaři, a více tak umírají na léčitelné choroby? 90 procent „chlapáků“ nehledá pomoc, dokud nejsou opravdu „v rejži“, protože se, přiznejme, musíme tvářit jako drsňáci. No ale proč se jako drsňáci vlastně musíme tvářit? Proč nemůžeme být o svých pocitech více otevření a nezametávat problémy pod koberec? S hledáním odpovědi od úterka naleznete pomoc. Společnost Manual totiž spustila web s manuálem pro muže pro 21. století.

Londýnský startup Manual vybral seed fundingem od společností Felix Capital, Cherry Ventures, a Cassius Capital 5,6 milionu liber. Posláním Manualu je nabídnout nový pohled na to, co to znamená být mužem, a poskytnout pánům holistický přístup k psychické i fyzické pohodě. Jak je u seed fundingu obvyklé, zakladatelé společnosti jsou zkušení matadoři – George Pallis, jeden z klíčových lidí startupu TransferWise (a později například dělal marketing u Deliveroo) a Michalis Gkontas, zakladatel Forky, startupu zaměřeného na rozvoz zdravé středomořské kuchyně. A jelikož jejich život znamenal nevyhnutelně spoustu stresu, pocítili na sobě, jak muži nejsou vybaveni na to, jak se o sebe vlastně starat.

Staré vzory mužnosti jsou samozřejmě i nadále inspirativní, ale přeci jenom působí dojmem, že pokud se neholíte sekerou, tak jste v podstatě žena

Stránka byla spuštěna v úterý 15. ledna. Prozatím na ní objevíte pomoc s poruchami erekce (to čeká, pánové, kolem 40 let 40 procent z nás), návod, jak pečovat o vlasy (a hlavně co dělat, když už jich moc nemáte), a blog. Najdete tam ale i speciální produkty pro muže a v budoucnu bude obchod rozšířen i o různé služby a hlavně větší záběr problémů, kterým se chce Manual věnovat. Například péči o mužskou pokožku. 

Kapitál bude využit na růst platformy i na expanzi společnosti i do jiných evropských zemí. Já jsem velmi zvědavý. S úpravou konceptu mužnosti se to dá velmi snadno přehnat. Jenže - máme my, muži, nějaký skutečně dobrý a aktuální vzor? Jisté je, že startup Manual skutečně vyplňuje mezeru, kterou je potřeba vyplnit. A pro srovnání - jak se taková mužská osvěta (při které pořád zůstanete muži) dá dělat, zatím například úspěšně ukazuje Art of Manliness.

Autor: Martin šebesta

Martin Šebesta

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata:
Další články