myTimi na StartupJobs Marketplace: outsourcingem k efektivnějšímu podnikání

myTimi na StartupJobs Marketplace: outsourcingem k efektivnějšímu podnikání

16. lis 2021 Redakce 6 min

Chcete získat tým odborníků a unikátní know-how, aniž byste museli platit nákladný tým zaměstnanců? Obraťte se na myTimi, partnera StartupJobs Marketplace, který firmám pomáhá zefektivnit podnikání za pomoci outsourcingu.

myTimi pro firmy dokáže sestavit jedinečný tým, který zajistí veškeré aktuálně potřebné úkoly. Díky myTimi tak pro svůj byznys nepotřebujete najímat několik agentur ani freelancerů. Jak konkrétně může myTimi pomoci vašemu byznysu, v rozhovoru popisuje zakladatel a CEO firmy Honza Skovajsa.


Honzo, můžeš nějak stručně představit outsourcing a služby myTimi?

Primárně pomáháme firmám růst, protože to vytváří největší hodnotu pro majitele. Tzn. začínáme obvykle od kvality produktu, akviziční strategie a pak se posouváme do světa digitálu, tedy web, SEO, SEM (PPC) a obsah. Jakmile je vyřešená první akvizice zákazníka, tak pomáháme s onboardingem zákazníků a customer care. Řešíme tedy celý cyklus nezbytný pro růst firmy a její hodnoty.

V čem je podle tebe outsourcing pro firmy výhodný?

Pro většinu firem je těžké zaplatit všechny specialisty na požadované úrovni, to by byl náklad minimálně 1 milion měsíčně. Je tedy levnější si to pronajímat agenturně. Dále pak výhoda agentury proti freelancerům je, že nekolísá kvalita, nemáte opruz s řízením a je tam jasná strategie.

Nejčastěji klientům pomáháte třeba s marketingem. Co všechno tyhle služby obnáší?

Jde o poměrně širokou škálu služeb, která zahrnuje třeba marketingovou strategii, produktový management, web, SEO, SEM, obsah nebo správu sociálních sítí.

Jakou škálu služeb nabízíte v oblasti obchodu a zákaznického servisu?

Jedná se zejména o onboarding warm leadů. Celkem neradi prodáváme technické produkty, které jsou určené korporátům, tam je mizivá úspěšnost. Dále pomáháme s cold callem, ale jen tam, kde už to firma umí, protože jinak má nerealistická očekávání. Někde máte call -> schůzka třeba 15% a jinde to může být i pod 1%. Zákaznický servis je nejvíc určený pro e-shopy a větší firmy. Obvykle je to odbavování administrativy s objednávkami, přijímání telefonů a nebo odpovídání na e-maily.

Do jaké míry dokážete pracovat samostatně? Potřebujete k práci asistenci firmy?

Nejintenzivnější je obvykle první měsíc spolupráce. Všechno si musíme převzít, naučit a obvykle i zákazníkovi nastavit nové procesy, které máme v čase odzkoušené. Samostatnost je pak dána mírou micro managementu klienta, někde je to bez zásahů a jinde je to téměř denní komunikace. Za nás preferujeme předání kompetencí a odpovědnosti a spíše reporting. Většina micro manažerů nemá úplně úroveň znalostí na to, aby nás řídili, a makro manažeři, kteří jsou opravdu dobří, to nemají zapotřebí.

Co mají mít klienti připravené ve chvíli, kdy vás chtějí oslovit ke spolupráci?

V podstatě nic. Stačí, když nám zanechají poptávku, a my už je vším za ručičku provedeme.

Jaký typ spolupráce firmám nabízíte? Máte pevně nastavené ceny za jednotlivé služby, nebo každou spolupráci řešíte individuálně?

Vždycky řešíme individuálně, každý klient je jiný, a platí tak jiné peníze. Nicméně máme fixní ceny za hodiny, cenotvorba je tak fér, protože cenovou diskriminaci fakt nesnáším. Obvykle je nám jedno, jestli je firma malá, střední, nebo velká. Za stejné služby platí stejně peněz.

Jak rychle pracujete?

Máme pravidlo, že každý e-mail má ihned odpověď. Tzn. pocitově rychle, ale většina věcí je odbavená podle složitosti webu např. mezi 3-8 týdny, včetně analýzy, UX, copy a vývoje. Většina úkolů v copy je pak obvykle ten den, nebo během druhého dne.

Proč myslíš, že jsou vaše služby vhodné zrovna pro startupy?

Nemyslím si to. Naše služby jsou vhodné pro zkušenější podnikatele, kteří chápou, jak věci fungují. Což může být kdokoliv, nejen startup. Pracujeme s akvizičními modely, které vyžadují trpělivost, když se jim dá čas, tak výsledek drtí všechno ostatní.

Obecně máme rádi klienty, kteří mají B2B produkty, to je taková naše zvláštnost, protože to děláme opravdu dobře a ostatní agentury se tomu často vyhýbají, protože je tam velmi složitá akviziční strategie.

Můžeš zmínit, jaké firmy už vaše služby využily? Jak jste posunuli jejich byznys?

Mezi známější patří Liftago (aktuálně jeden z největších zákazníků), S&T, J&T, Algotech, Total Service, UNYP, Manemo, Divrlabs.com. Jednotlivé případové studie najdou čtenáři přímo u nás na webu.

Jak se s vámi můžou firmy spojit, pokud by měly o spolupráci zájem?

Třeba právě přes StartupJobs Marketplace :) Stačí kouknout na náš profil a domluvit si konzultaci.

Chci vyzkoušet služby myTimi

Nehledáte zrovna pomoc v této oblasti? 

Podívejte se, s čím dalším vám můžou odborníci z Marketplace pomoci!

Prohlédnout další partnery

Co je StartupJobs Marketplace? 🚀

Online tržiště služeb, kde najdou startupy i další firmy ověřené odborníky z oblastí, které můžou zásadně ovlivnit jejich další vývoj. Konkrétně jde o obory Software/hardware, Právo, Marketing, Finance, Operativa a HR a komunikace. Na StartupJobs Marketplace najdete pouze ověřené profesionály, za jejichž služby bychom klidně dali ploutev do ohně.

Prozkoumat Marketplace


Máte k Marketplace otázku? Ozvěte se nám, rádi vám ji zodpovíme!

 marketplace@startupjobs.cz | +420 736 483 926

Článek vznikl ve spolupráci se StartupJobs Marketplace a je jedním ze série textů představujících StartupJobs Marketplace partnery.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Marketplace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články