Mexické kartely mají proti sobě brněnského soupeře, Phonexia pomáhá tamním orgánům s analýzou hlasu

Mexické kartely mají proti sobě brněnského soupeře, Phonexia pomáhá tamním orgánům s analýzou hlasu

21. bře 2022 Václav Lang 5 min

Mexiko je pověstným rejdištěm kriminálních skupin, jejich brutalita stoupá, počet zavražděných je rok od roku vyšší. Když už se najde někdo, kdo chce se situací zatočit, stojí proti mnohanásobné přesile bohatých narkotrafikantů a zkorumpovaných úředníků. Do boje proti tamní mafii zasahuje i nástroj brněnských akademiků ze startupu Phonexia, který pomáhá kriminalistům a tajným službám po celém světě rozkrývat zločiny pomocí analýzy hlasu. 

Příliš toho o sobě nenamluví - z pochopitelných důvodů - o to důležitější roli hrají. Řeč je o brněnském startupu Phonexia, jenž se zabývá řečovou analytikou a hlasovou biometrií. Zjednodušeně umí vše od rozpoznání použitého jazyka po ověřování identity volajícího pomocí hlasu či rozlišení mluvčích v zastřené nahrávce ve vysílačkách. Uplatnění nejde v call centrech i tajných službách. (Blíže jsme se tímto startupem zabývali loni zde.)

Společnost čítající dnes na pětašedesát lidí byla založena před patnácti lety výzkumníky z Fakulty informačních technologií Vysokého učení technického v Brně (VUT). V současnosti se řadí mezi světovou špičku a kromě komerčních zákazníků, jako jsou Innogy, Škoda Auto či O2, její produkty hojně využívají i vládní instituce. Phonexia jako jediná na světě používá hluboké neuronové sítě a rozpozná hlasy i v hlučném prostředí.

Prostřednictvím svých partnerů má projekty ve více než 60 zemích světa, konkrétně ve velkém množství států v Evropě, na Blízkém Východě, některých zemích jihovýchodní Asie a Jižní Ameriky. „Smíme mluvit jen o velmi málo z nich, používá nás například německá spolková kriminální policie – Bundeskriminalamt (taková německá FBI), používají nás složky Ministerstva vnitra a Ministerstva obrany České Republiky a některé složky Švýcarské konfederace. O cca devadesáti procentech vládních zákazníků ale nesmíme mluvit,” uvedl pro StartupJobs Newsroom viceprezident marketingu Miroslav Jirků.

PŘEČTĚTE SI: Falšovat lidský hlas je stále náročné. V příštích letech poroste využití hlasových rozhraní, říká šéf Phonexie

Nedávno se představili na ambasádě i nejvýznamnějším veletrhu

Jak redakce zjistila přímo v Mexiku, jedním z klientů jsou i místní orgány bojující proti zdejší rozbujelé kriminální scéně. „V Mexiku máme několik partnerů, s nimiž jsme ‚nasadili’ naše produkty pro ‚fiscalie’ (státní zastupitelství - pozn. red.) v několika mexických státech,” uvedl Jirků. „Tyto instalace mají za cíl pomocí automatizací zefektivňovat vyšetřování různých případů. Většinou se jedná o vyšetřování v oblasti organizovaného zločinu,” prozradil s tím, že bližší detaily nemůže sdělovat, neb by tak mohl mařit práci vyšetřovatelů. 

S místními orgány již spolupracují přibližně tři roky, přičemž stávající fázi stále považují za fázi vstupu. „Mexiko je zajímavá země plná obchodních příležitostí,” poznamenal. Phonexia se ostatně loni na podzim zúčastnila v Mexiku i veletrhu Expo Seguridad, nejvýznamnější přehlídky bezpečnostní techniky v Latinské Americe. Phonexia na svém stánku představila inovativní řešení pro hlasovou biometrii. Při této příležitosti se v prostorách Velvyslanectví ČR v Mexiku také uskutečnil odborný seminář představující mexickým zákazníkům nabízená řešení. 

Brněnská společnost představila své řešení koncem loňského roku na české ambasádě v Mexico City. (Foto: ZÚ Mexiko)

„Přibližně 30 procent kybernetických útoků v Latinské Americe se odehrává právě v Mexiku. Tento trend s sebou nese ekonomické ztráty, a tak Mexiko vítá nové bezpečnostní technologie, které by pomohly těmto útokům zabránit. Mezi nejobvyklejší útoky spadá takzvaný vishing, vyznačující se falšováním identity při telefonním hovoru. I toto je oblast, kde produkty Phonexia ověřující identitu člověka na základě hlasu během několika sekund mohou pomoci předejít útokům. Technologie Phonexie se také mohou uplatnit u policie například při vyšetřování sítí organizovaného zločinu,doplnil na svých stránkách český zastupitelský úřad v Mexiku. 

Po dodání svých technologií zůstává společnost podle slov Miroslava Jirků v kontaktu s uživateli, na jakém konkrétním případu jejich software funguje, se nedozví. „To se ani nesmí. Zpravidla jim pomáháme řešit dílčí technické záležitosti, ale často ani nevíme, jak jejich systém funguje vcelku. Z povahy našich technologií ale víme, jestli používají hlasovou biometrii, přepis řeči nebo třeba identifikaci jazyka,” uzavřel.

Nástroje společnosti například umožňují forenzním laboratořím posoudit, zda se zachycený hlas shoduje s hlasem podezřelého. Jejich řešení Phonexia Voice Verify například dokáže detekovat během pouhých tří vteřin, zda skutečně volá daný člověk.

Foto: archiv Phonexie

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články