Mews oznámil další akvizici. Sloučením s firmou Bizzon poskytne hotelům jednotný systém pro interakci s hosty

Mews oznámil další akvizici. Sloučením s firmou Bizzon poskytne hotelům jednotný systém pro interakci s hosty

8. bře 2022 Anna Jurečková 2 min

Přestože poslední dva roky byly pro ubytovací služby nemilosrdné, český scaleup Mews, adept na dalšího českého jednorožce, pokračuje v nákupech konkurentů. Lídr na poli cloudových systémů pro správu hotelů oznámil akvizici britsko-chorvatské softwarové firmy Bizzon. Jen o měsíc dříve informoval o získání norské firmy Cenium.

Produktovou řadu Mews Payments nově rozšíří technologický inovátor Bizzon. Britsko-chorvatská společnost vyvíjí digitální prodejní pokladní systémy pro restaurace i pohostinství v rámci hotelů. Mews jako cloudová platforma ulehčující organizaci a správu ubytovacích zařízení zaměří své portfolio i na gastronomický průmysl. 

„Mews přinesl revoluci v oblasti systémů pro správu hotelů tím, že vždy stavěl na první místo zákazníka, nikoliv poskytovatele služeb nebo hotely. Jakmile jsme se zblízka podívali na produkty Bizzon, věděli jsme, že jejich tým sdílí naši vizi a naše zásady. Stejně jako my i oni vybudovali svůj produkt kolem potřeb zákazníků s cílem zlepšit jejich zážitek,“ okomentoval koupi Richard Valtr, founder společnosti Mews, v tiskové zprávě. 

Ta dále uvádí, že novou akvizicí scaleup pokračuje na své misi digitalizovat pohostinství a zpříjemnit tak pobyt hostům a hoteliérům zjednodušit podnikání. Jeho hlavní vize je implementace digitálních platebních metod a nová řešení pro odbavení zákazníků bez potřeby obsluhy. Naplňování těchto cílů usnadní právě sloučení produktů, které se navzájem doplňují, do jedné platformy. Díky tomu Mews poskytne hotelům jednotný systém, pomocí kterého budou schopné bezkontaktně obsloužit hosty.

Mews v posledních dvou letech koupil další čtyři zahraniční firmy. Konkrétně se jednalo o Cenium, Hotel Perfect, Planet Winner a Base7booking od Trivago. Bizzon nabízí kompletní pokrytí potřeb obsluhy i zákazníků, od objednávek a placení až po inventuru a reporting. Aktuálně pokrývá 500 hotelových podniků v 15 zemích Evropy, Asie a Pacifiku. 

Foto: Mews

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články