„Každý den začínáme onboardingem jednoho člověka.“ Slovensko-český startup CloudTalk pokračuje v expanzi a hlásí růst o 200 procent

„Každý den začínáme onboardingem jednoho člověka.“ Slovensko-český startup CloudTalk pokračuje v expanzi a hlásí růst o 200 procent

16. bře 2022 Anna Jurečková 3 min

Zvýšení pravidelných příjmů, rozšíření týmu, nová mobilní aplikace nebo růst spokojenosti klientů. To jsou úspěchy, které si od minulého roku připsal na konto slovensko-český startup CloudTalk, jenž vyvíjí cloudový komunikační software. Platformu po celém světě využívá už přes 2500 organizací.

Technologické společnosti CloudTalk se daří na všech frontách. Oproti loňskému roku hlásí zvýšení pravidelných příjmů o 200 procent. Zaznamenala také rostoucí spokojenost klientů a čtyřnásobně rozšířila tým. Komunikační cloudový software pro efektivnější telefonní hovory vyvíjí startup pro call centra, obchodníky, zákaznickou podporu a další týmy.

Ještě loni v lednu měl startup 53 zaměstnanců, letos se dostal už na 220 lidí a každý měsíc přichází alespoň deset nových. „Letos zatím každý den začínáme onboardingem nového člověka. I nadále přitom sháníme nové posily – otevřeno máme stále kolem 60 pozic,“ říká Viktor Vanek, jeden ze dvou spoluzakladatelů CloudTalku. Pracovníkům firma od letošního roku nabízí neomezené placené volno. Od konceptu neomezené dovolené si slibuje spokojenější zaměstnance, zvýšení produktivity a podpoření náboru.

„Růst o 200 procent nás svým způsobem příjemně překvapil, protože v našich původních odhadech pro rok 2021 jsme byli opatrnější. Loňský rok pro nás totiž byl hlavně rokem investic do růstu týmu a do získávání nových zákazníků. Z finálních výsledků je ovšem vidět, že investice do nových klientů se nám začaly vracet dříve a ve větších částkách, než jsme původně předpokládali. V letošním roce plánujeme na tyto úspěšné výsledky navázat,“ hodnotí minulý rok Vanek.

Progresu se v uplynulých měsících dočkal také samotný produkt. Cloudová komunikační platforma spustila vlastní mobilní aplikaci, deset nových integrací s externími systémy a nástroji, osm nových jazykových mutací a další nové funkcionality. Mezi nimi možnost hovorů pro tři účastníky nebo správu kontaktů v desktopové aplikaci

„Všechny tyto novinky a stovky menších a větších vylepšení v uživatelské zkušenosti znamenají také výrazné zlepšení služeb pro koncové zákazníky. V roce 2021 vyskočilo skóre spokojenosti klientů (CSAT) z 85,6 procent na 97 pct. Medián času první odpovědi na dotaz v chatu klesl z 22 minut na pouhou jednu minutu. Hodnocení kvality hovorů taktéž vzrostlo z 4,75 na 4,85 z pěti. Velice pozitivní rok tak za sebou máme i z pohledu našeho produktu,“ komentuje vývoj druhý spoluzakladatel Martin Malych.

Společnost vznikla v roce 2018 a z malé aplikace na online hovory poměrně záhy vyrostla v komplexní produkt s více než 70 pokročilými funkcemi. Hlavní devízou softwaru CloudTalk je množství integrací s externími aplikacemi včetně Salesforce, Pipedrive, Dataddo nebo Outreach. Platformu po celém světě využívá přes 2500 organizací.

Foto: CloudTalk

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články