Chatbot od pardubických Feedyou šetří čas i peníze. Nově je k dispozici i agenturám a freelancerům

Chatbot od pardubických Feedyou šetří čas i peníze. Nově je k dispozici i agenturám a freelancerům

25. úno 2019 Redakce 2 min

Komunikační nástroje s umělou inteligencí neboli chatboti se pomalu stávají součástí interní i externí firemní komunikace. Pardubická vývojářská firma Feedyou nyní svůj Feedbot designer nabízí i pracovníkům marketingových a personálních agentur i specialistům na volné noze.
 

Nabírají pracovníky, řeší interní komunikaci, odpovídají klientům, řeší FAQs, prodávají a třeba i pomáhají v krizových situacích. „Po více než 100 implementacích chatbotů na vlastním řešení Feedbot designeru otevíráme svůj technologický nástroj pro použití třetích stran. Zároveň máme dostatek dat, abychom pomohli stavitelům chatbotů pochopit, kde se jaký chatbot hodí. Kde je třeba uzavřená komunikace, kde si je dobré hrát a kde se naopak hraním ztrácí konverze," vysvětluje novinku managing partner Feedyou Jiří Janků.

Oproti existujícím nástrojům, které umožňují stavbu jednoduchých chatbotů, umožňuje Feedbot designér stavět rozsáhlé šikovné chatboty, které přinášejí úspory, zvýšení konverze nebo zrychlení procesů. Cílem Feedyou je poskytnout trhu nejenom nástroj, který umožní stavět hodnotné chatboty, ale edukovat trh o formátech a kultuře chatbotí komunikace. Vývojový tým Feedyou právě pracuje na chatbotím průvodci, který pomůže sestavit chatbota na základě komunikace o problému - příležitosti, které chcete vyřešit.
 

Chatbot headhunterem

Už v listopadu společnost Feedyou oznámila partnerství například s přední českou PR agenturou AMI Communications a společně chtějí šířit povědomí o umělé inteligenci ve firemní komunikaci. Spolupracují i s personálními agenturami, kterým chatbot pomáhá vybírat správné uchazeče o zaměstnání. První personální agenturou používající k tomuto účelu pardubického Feedbota byla loni Gi Group Czech republic.

Společnost Feedyou úspěšně prošla řadou mezinárodních startupcampů. Chatbota od nich využívá třeba česká social media guru Eliška Vyhnánková nebo úspěšný projekt Socialselling po Česku Jiřího Jambora. Jejich pomocníka využívá i škoda Auto. Pro interní komunikaci v nástroji Slack využívá Feedyou chatbota i trojka německého trhu s dovolenými INVIA DE.

Co je chatbot?

Jde o počítačový program, který dokáže pomocí předem naučených frází simulovat komunikaci s uživateli. Nejedná se tedy přímo o umělou inteligenci. Je používán řadami firem pro komunikaci se zákazníky či se žadateli o práci.

Autor: Jan Charvát

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata:
Další články